Healingretreat på Storjungfrun

1-3 september 2023

Helande stillhet där land möter hav

Längtar du efter närheten till naturen, 
stillhet och tid för att möta dig själv, 
tydlighet i din livsväg? 
Då är det här en helg för dig. 


Tystnad och stillhet. En tom horisont.

I linjen mellan himmel och hav finns den oändliga stillheten, en öppen horisont. 

Omkring oss råder tystnad, förutom naturens egna ljud av vågor mot stenarna, vinden i träden och fåglarnas läten. Det doftar hav och skog.

Längst ute i Söderhamns skärgård ligger Storjungfrun, en 3,5 kilometer lång och 1,5 km bred ö med orörd natur. På ön finns en fyr, ett 1600-talskapell och några vandrarhemsstugor som vi disponerar under helgen. Här finns gott om plats att vara i tystnad och för sig själv, trots att vi reser hit och hem tillsammans. 

Vi finns här för dig när du vill lyfta tankar och funderingar, kanske provprata för att höra om det dina tankar säger låter sant. 

Klapperstensfält och Fyren på Storjungfrun
Varför ska du följa med på resan?

1) För att det är dags för dig att ta egen tid!  På det här retreatet får du resa till en plats där stillheten råder. Vi är en liten begränsad grupp som åker med samma syfte. I gemenskapen kan vi vara trygga i ensamheten. 

2) För att naturen ropar på dig! På det här retreatet skapar vi utrymme för dig att höra vad vinden viskar och havet sjunger. 

3) För att svaren finns för dig som lyssnar! På det här retreatet får du svar kring din livsväg. I en personlig sittning med Evalotta Clovitiz Bergström kan du ställa de frågor du behöver guidning kring och arbeta med din egen livsväg. Evalotta ger healing, massage och hjälper dig att lösa upp blockeringar som håller dig tillbaka. Målet är att du ska hitta klarhet i din väg.

4) För att vissa minnen kan man bara dela med dem man upplevt dem tillsammans med.  Att arbeta med personlig utveckling och vara på en upptäcktsresa för själen kan många gånger vara ensamt och utmanande. Vi reser för att umgås med oss själva, men du är fri att dela dina upplevelser med dina medresenärer under de gemensamma stunderna. När härliga människor på upptäcktsresa på livets väg träffas händer magiska ting. Vårt mål är att möjliggöra för sådana möten som skapar systraskap, brödraskap och själsliga insikter. 

Taxibåten Hulda i Söderhamn

Program Dag 1: Utresan 

Kl 11.00: Avfärd från Stenö , Söderhamn med taxibåten Hulda till Storjungfrun. Där checkar vi in i stugorna. 

Kl 13: Samling för gemensam lunch och introduktion. Här får du chansen att tydliggöra din intention med resan. 

Eftermiddagen spenderas i tystnad, där var och en får hitta sin plats och rytm på ön, oavsett om du behöver en vandring eller att bara vara och tomglo på horisonten. 

Kl 18: Samlas vi för en gemensam middag med samtal. 

För den som vill vandrar vi efter middagen till västsidan och gör chi-gung i solnedgången. (Solen går ner ca 20.30)

Program Dag 2: Healing sessioner

Kl 5: Solen går upp och du kan möta den nya dagen i stillhet med soluppgång över horisonten.

Kl 8: Gemensam frukost med varma tomater och champinjoner, äggröra och bacon från murikkan, bröd från café Rådis, kokkaffe från Hälsingekaffe mm. 

Under dagen erbjuds ni varsin timme privat sittning med Evalotta Clovitiz Bergström. Där har du möjlighet att arbeta med frågor och blockeringar kring din väg framåt. 

Kocken har förberett lunch, som intas i egen takt under dagen - Det finns möjlighet att ta med en picnic på vandring eller sitta i tystnad vid stugorna och fyren. Ön är några kilometer lång och utgörs av ett naturreservat med jungfrulig mark, så det finns gott om plats för egen tid och utrymme.  

kl 18: Vi samlas vi för gemensam middag och kvällspromenad till solnedgången. Den som vill delar dagens upplevelser med övriga. 

Taxibåten Hulda i Söderhamn

Program Dag 3: Hemresan 

Kl 5:  Solen går upp och du kan möta den nya dagen i stillhet med soluppgång över horisonten.

Kl 8: Gemensam frukost som lagas av utomhuskocken

Kl 10: Tai chi Chi gung för den som vill.

I övrigt - Egen tid att planera nästa steg.  

Grovstädning av stugor för utcheckning kl 11. 

Kl 12.00: Avfärd mot Stenö , Söderhamn, med taxibåten Hulda.  

Kl 13.30 ca: anländer vi i Stenö.   

Säkra din plats och boka nu!

Kontakta oss!

Boende

Det finns 4 stugor, ett konferenshus och en stor stuga med ett tiotal bäddar.

Stugorna är enkla och håller vandrarhemsstandard. El och mobiltäckning saknas.

Vatten tar vi med oss så det räcker åt alla. 

Boende i stugor på Storjungfrun

För resan betalar du 4 500 kr ink moms.

Vill du veta mer?

Kontakta oss!

Vad ingår?

  • Personlig healingsession 1 timme med Evalotta Clovitiz Bergström

  • Båtresa till och från Stenö, Söderhamn 

  • Boende i delad stuga med vandrarhemsstandard

  • Sängkläder, badhandduk och städning

  • Mat, fika, frukt och alkoholfri dryck under hela resan från fredag lunch till söndag förmiddagsfika.  Meddela oss innan för att diskutera eventuell specialkost, vi kan hantera glutenfritt, laktosfritt, mjölkfritt, vegetariskt, veganskt och de flesta allergier, vår kock är utbildad kock och har arbetat med specialkost. 

Vad ingår inte?

  • Biljetter/resa till- och från Stenö. Stenö kan nås med tåg till Söderhamn och byte till byss till Stenö, alternativt att ni kontaktar oss för transport från Söderhamns station. Vill du ha tips, råd eller hjälp med din bokning hjälper vi dig såklart hitta rätt upplägg för dig!

  • Vi avsätter resegaranti för gjorda betalningar hos Kammarkollegiet, researrangör 2Happyhearts AB. Vanlig reseförsäkring har du i din hemförsäkring. Vill du ha en utökad hemförsäkring kan ditt försäkringsbolag berätta vilka produkter de erbjuder.

  • Vi serverar ingen alkohol på resan. 

Malin Åhman 2HappyHearts medvandrare

Res med oss!

Malin Åhman, pilgrim, själslig upptäcktsresande och författare till böckerna Pilgrim och symbolernas pussel och Pilgrim och den stora vandringen är researrangör och din möjliggörare på resan.

Per Elmefors, utomhuskock, tai-chi-instruktör och sjöräddare håller oss trygga och mätta under resan.

Malin Åhman 2HappyHearts medvandrare

Healing sessioner med Clovitiz!

Evalotta Clovitiz Bergström, healer, massör, naturälskare, medmänskligt stöd och medvandrare på vår livsväg.

Evalotta har varit fokuserat aktivt på sin själsliga upptäcktsresa de senaste 20 åren och arbetat med bl a Terry Evans och Arne Morin som mentorer och lärare.

Psst... Visst sa vi att kocken Per från Savour Outdoor älskar att laga mat!?

Han har arbetat en hel del med olika typer av specialkost och allergier, så du behöver inte dra dig för att uttrycka dina kostbehov och allergier. Han löser det mesta!  

Avbokingsregler

Registrerad bokning kan överlåtas till annan resenär till en kostnad av registreringsavgiften 500 kr.

Vid avbokning upp till 20 dagar innan avresa återfås halva kostnaden

Ingen återbetalning vid avbokning senare än 20 dagar innan resan.

Om färre än 4 personer är anmälda till resan 20 dagar innan avresa förbehåller vi oss rätten att ställa in resan med full återbetalning till anmälda resenärer.

Paketresa och resegaranti

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. Företag(en) "XY" kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt. Dessutom har företag(en) "XY" enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Hållbarhet

Vi värnar om miljön. Ditt retreat klimatkompenseras via Jord, som planterar gräs i ökenområden för att återskapa jordens gröna lunga och binda koldioxid från luften. Av gräset produceras bland annat miljöbränsle, som används för att ställa om från fossila bränslen till förnybara.


Frågor? Veta mer? Skicka ett meddelande:

Namn E-post Meddelande Skicka in

Kontakt till Researrangören 2Happyhearts AB

Kontaktperson: Malin Åhman

Granitvägen 15, 82634 Söderhamn

+46 705251455

malin@2happyhearts.com
per@savouroutdoor.se

Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

· Resenärer kommer att få all väsentlig information om paketresan innan de ingår paketreseavtalet.· Det finns alltid minst en näringsidkare som har ansvar för att alla resetjänster som ingår i avtalet fullgörs korrekt. Resenärerna får ett nödtelefonnummer eller uppgifter om en kontaktpunkt där de kan komma i kontakt med arrangören eller resebyrån. Resenärer får överlåta paketresan till en annan person, med skäligt varsel och eventuellt mot en extra kostnad. Paketresans pris får endast höjas om särskilda kostnader ökar (till exempel bränslepriser), och om detta uttryckligen anges i avtalet, samt i alla händelser senast 20 dagar före paketresans början. Om priset höjs med mer än 8 % av priset på paketresan får resenären säga upp avtalet. Om arrangören förbehåller sig rätten att höja priset har resenären rätt till en prissänkning om de relevanta kostnaderna sjunker.

Resenärer kan säga upp avtalet utan att betala en avbokningsavgift och få full återbetalning av alla betalningar om någon annan av paketresans väsentliga delar än priset ändras avsevärt. Om den näringsidkare som ansvarar för paketresan ställer in paketresan före paketresans början har resenärerna rätt till återbetalning och ersättning, i förekommande fall.

· Resenärer kan under exceptionella omständigheter säga upp avtalet före paketresans början utan att betala en avbokningsavgift, till exempel vid allvarliga säkerhetsproblem på resmålet som sannolikt skulle påverka paketresan. Dessutom kan resenärer när som helst före paketresans början säga upp avtalet mot en skälig och motiverad avbokningsavgift.

Om betydande delar av paketresan inte kan tillhandahållas enligt avtalet efter paketresans början måste lämpliga alternativa arrangemang erbjudas utan extra kostnad. Resenärer får säga upp avtalet utan att betala en avbokningsavgift om tjänsterna inte fullgörs i enlighet med avtalet och detta väsentligen inverkar på paketresans fullgörande och arrangören inte avhjälper problemet.

· Resenärer har också rätt till en prissänkning och/eller en ersättning för skada om resetjänsterna inte fullgörs eller fullgörs bristfälligt.

· Arrangören måste tillhandahålla stöd om resenären befinner sig i svårigheter.

· Om arrangören eller, i vissa medlemsstater, återförsäljaren hamnar på obestånd kommer betalningarna att återbetalas. Om arrangören eller, i tillämpliga fall, återförsäljaren hamnar på obestånd efter paketresans början och om transport ingår i paketresan, säkras resenärernas hemtransport.

· 2HappyheartsAB har tecknat skydd vid obestånd hos Kammarkollegiet. Resenärer får kontakta denna enhet eller, i tillämpliga fall, den behöriga myndigheten Kammarkollegiet, Birger Jarlsgatan 16, 114 34 Stockholm, 08-700 08 00, registratur@kammarkollegiet.se om tjänster inte tillhandahålls till följd av 2Happyhearts ABs obestånd.

Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt

https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html